петък, 8 юли 2011 г.

ПРОЕКТ "ФАБРИКА ЗА МЪЖКИ КОСТЮМИ-RICHMART"

На 06.07.11 се направи първа копка на проекта "Фабрика за мъжки костюми-Richmart",гр.Русе, на който съм ръководител на проект. 

Стратегията за изпълнение на строителството e "construction manager at no risk". Избраната договорна стрaтегия е на твърда стойност. Типът договор е JCT. Поради закъснение в проектирането и за да се спази стратегическата дата на завършване се избра "fast track" тактика, при която строителството ще се извършва при неготова строителна документация. При тази тактика има опасност заради грешки в строителната документация да се получат повече искове от изпълнителя. Тази алтернатива беше дискутирана с клиента, като изборът между времетраене на проекта и стойност бе направена от него, като рискът от повече искове на изпълнителя ще се посрещне с резерв в бюджета. 

Цялата тази информация е заложена в плана за управление на проекта, който план вече претърпя трета редакция. Всъщност тази актуализация на плана за управление показва реалната среда, в която се упражнява проектовото ръководство, а именно постоянната нужда от справяне с промените, което налага непрекъснато водене на преговори с клиента по отношение на обхвата, времетраенето, бюджета и рисковете.

http://news.fashion.bg/tags/%D0%A0%D0%B8%D1%87%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82

Няма коментари:

Публикуване на коментар